Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 2

Gotową marynatą natrzyj wołowe steki i odstaw je na minimum 1 godzinę do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie grilluj steki lub smaż na domowej patelni po 5-7 minut z każdej strony, w zależności od tego , jaki stopień wysmażenia mięsa lubisz oraz jakiej grubości są Twoje steki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takich steków wspaniale pasuje sałatka ze świeżych warzyw z ziołowym dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorówSteki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów

Przygotowujesz przyjęcie lub uroczystą kolację? Na takie okazje dobrze sprawdzą się steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów. To danie smaczne i efektowne, a do tego łatwe w przyrządzeniu. Potrawę możesz przygotować na przykład z polędwicy wołowej. Nie wylewaj zalewy spod suszonych pomidorów – może Ci się przydać do przyrządzenia marynaty. Pamiętaj, żeby nie grillować zamarynowanego mięsa od razu po wyjęciu z lodówki. Najlepiej odczekaj około pół godziny. Wołowinę należy smażyć na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Pamiętaj, że nie wolno jej w tym czasie nakłuwać – obracaj ją np. delikatnie łopatką lub szczypcami. Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów podawaj na przykład z pieczonymi w ziołach ziemniakami, karbowanymi frytkami lub smażonymi ćwiartkami ziemniaków. Jako warzywny dodatek zaserwuj kompozycję zielonej sałaty, rukoli, pomidorów i czerwonej cebuli, koniecznie z sosem winegret. Udekoruj całość świeżą bazylią lub rozmarynem. Sprawdź nasz przepis i podziel się z nami swoją opinią na temat proponowanych steków wołowych w marynacie z suszonych pomidorów.