Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

120 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z oregano i solą. Posmaruj nią filety z tuńczyka, następnie grilluj je po 3 min z każdej strony.

Krok 2

Krem z avocado: Avocado rozgnieć dokładnie widelcem.

Krok 3

Świeża kolendrę posiekaj, i wyciśnij sok z limonki.

Krok 4

Do avokado dodaj śmietanę, sok z limonki, kolendrę i chilli.

Krok 5

Krem dopraw przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. Usmażone steki z tuńczyka podawaj z zimnym kremem z avokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej