Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
120 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę wymieszaj z oregano i solą. Posmaruj nią filety z tuńczyka, następnie grilluj je po 3 min z każdej strony.
Krok 2
Krem z avocado: Avocado rozgnieć dokładnie widelcem.
Krok 3
Świeża kolendrę posiekaj, i wyciśnij sok z limonki.
Krok 4
Do avokado dodaj śmietanę, sok z limonki, kolendrę i chilli.
Krok 5
Krem dopraw przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. Usmażone steki z tuńczyka podawaj z zimnym kremem z avokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej