Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

120 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z oregano i solą. Posmaruj nią filety z tuńczyka, następnie grilluj je po 3 min z każdej strony.

Krok 2

Krem z avocado: Avocado rozgnieć dokładnie widelcem.

Krok 3

Świeża kolendrę posiekaj, i wyciśnij sok z limonki.

Krok 4

Do avokado dodaj śmietanę, sok z limonki, kolendrę i chilli.

Krok 5

Krem dopraw przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. Usmażone steki z tuńczyka podawaj z zimnym kremem z avokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej