Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

120 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z oregano i solą. Posmaruj nią filety z tuńczyka, następnie grilluj je po 3 min z każdej strony.

Krok 2

Krem z avocado: Avocado rozgnieć dokładnie widelcem.

Krok 3

Świeża kolendrę posiekaj, i wyciśnij sok z limonki.

Krok 4

Do avokado dodaj śmietanę, sok z limonki, kolendrę i chilli.

Krok 5

Krem dopraw przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. Usmażone steki z tuńczyka podawaj z zimnym kremem z avokado.

Tagi:ryby
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z jajek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej