Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

120 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z oregano i solą. Posmaruj nią filety z tuńczyka, następnie grilluj je po 3 min z każdej strony.

Krok 2

Krem z avocado: Avocado rozgnieć dokładnie widelcem.

Krok 3

Świeża kolendrę posiekaj, i wyciśnij sok z limonki.

Krok 4

Do avokado dodaj śmietanę, sok z limonki, kolendrę i chilli.

Krok 5

Krem dopraw przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. Usmażone steki z tuńczyka podawaj z zimnym kremem z avokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej