Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

120 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z oregano i solą. Posmaruj nią filety z tuńczyka, następnie grilluj je po 3 min z każdej strony.

Krok 2

Krem z avocado: Avocado rozgnieć dokładnie widelcem.

Krok 3

Świeża kolendrę posiekaj, i wyciśnij sok z limonki.

Krok 4

Do avokado dodaj śmietanę, sok z limonki, kolendrę i chilli.

Krok 5

Krem dopraw przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. Usmażone steki z tuńczyka podawaj z zimnym kremem z avokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej