Steki z tuńczyka z pikantnym kremem z avocado
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
120 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę wymieszaj z oregano i solą. Posmaruj nią filety z tuńczyka, następnie grilluj je po 3 min z każdej strony.
Krok 2
Krem z avocado: Avocado rozgnieć dokładnie widelcem.
Krok 3
Świeża kolendrę posiekaj, i wyciśnij sok z limonki.
Krok 4
Do avokado dodaj śmietanę, sok z limonki, kolendrę i chilli.
Krok 5
Krem dopraw przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. Usmażone steki z tuńczyka podawaj z zimnym kremem z avokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej