Przekąska pieczarkowa z grzankami. przepis – Zobacz na przepisy.pl

Przekąska pieczarkowa z grzankami.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

30 dekagramów

2 sztuki

2 dekagramy

2 sztuki

1 łyżka

0.6 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Kromki pokrój w kostkę i zrumień na maśle.

Krok 3

Jajka ugotuj, wyjmij żółtka i utrzyj. Czosnek posiekaj.

Krok 4

Ocet wymieszaj ze szczyptą soli, oliwą, pieprzem, czosnkiem i żółtkami.

Krok 5

Składniki ułóż na sałacie, polej sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Holenderska zapiekanka
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej