Przekąska pieczarkowa z grzankami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska pieczarkowa z grzankami.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

30 dekagramów

2 sztuki

2 dekagramy

2 sztuki

1 łyżka

0.6 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Kromki pokrój w kostkę i zrumień na maśle.

Krok 3

Jajka ugotuj, wyjmij żółtka i utrzyj. Czosnek posiekaj.

Krok 4

Ocet wymieszaj ze szczyptą soli, oliwą, pieprzem, czosnkiem i żółtkami.

Krok 5

Składniki ułóż na sałacie, polej sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej