Przekąska pieczarkowa z grzankami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska pieczarkowa z grzankami.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

30 dekagramów

2 sztuki

2 dekagramy

2 sztuki

1 łyżka

0.6 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Kromki pokrój w kostkę i zrumień na maśle.

Krok 3

Jajka ugotuj, wyjmij żółtka i utrzyj. Czosnek posiekaj.

Krok 4

Ocet wymieszaj ze szczyptą soli, oliwą, pieprzem, czosnkiem i żółtkami.

Krok 5

Składniki ułóż na sałacie, polej sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej