
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
20 dekagramów
1 szczypta
30 dekagramów
2 sztuki
2 dekagramy
2 sztuki
1 łyżka
0.6 sztuki
6 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Kromki pokrój w kostkę i zrumień na maśle.
Krok 3
Jajka ugotuj, wyjmij żółtka i utrzyj. Czosnek posiekaj.
Krok 4
Ocet wymieszaj ze szczyptą soli, oliwą, pieprzem, czosnkiem i żółtkami.
Krok 5
Składniki ułóż na sałacie, polej sosem i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej