Przekąska pieczarkowa z grzankami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska pieczarkowa z grzankami.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

30 dekagramów

2 sztuki

2 dekagramy

2 sztuki

1 łyżka

0.6 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Kromki pokrój w kostkę i zrumień na maśle.

Krok 3

Jajka ugotuj, wyjmij żółtka i utrzyj. Czosnek posiekaj.

Krok 4

Ocet wymieszaj ze szczyptą soli, oliwą, pieprzem, czosnkiem i żółtkami.

Krok 5

Składniki ułóż na sałacie, polej sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska pieczarkowa z grzankami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej