Pulpeciki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa ugotuj do czasu, gdy będą miękkie i rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Warzywa i jajko dodaj do mielonego mięsa. Całość wymieszaj i uformuj kulki.

Krok 3

Kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w szklance wody. Postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Pulpeciki wrzuć do bulionu i gotuj przez 5-7 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej