
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa ugotuj do czasu, gdy będą miękkie i rozdrobnij widelcem.
Krok 2
Warzywa i jajko dodaj do mielonego mięsa. Całość wymieszaj i uformuj kulki.
Krok 3
Kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w szklance wody. Postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Pulpeciki wrzuć do bulionu i gotuj przez 5-7 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej