Karp po żydowsku na piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny karp na sposób żydowski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

5 sztuk

2 łyżki

1 kilogram

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj, podziel w dzwonka, skrop octem, natrzyj solą, pieprzem i zmiażdżonym goździkiem.

Krok 2

Cebulę potnij w plastry i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej piwem, włóż dzwonka i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut.

Krok 3

Osącz, przełóż rybę na półmisek, natomiast sos zagotuj razem z rodzynkami i skórką pomarańczową, odparuj część wody, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak w sosie kurkowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej