Karp po żydowsku na piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny karp na sposób żydowski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

5 sztuk

2 łyżki

1 kilogram

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj, podziel w dzwonka, skrop octem, natrzyj solą, pieprzem i zmiażdżonym goździkiem.

Krok 2

Cebulę potnij w plastry i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej piwem, włóż dzwonka i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut.

Krok 3

Osącz, przełóż rybę na półmisek, natomiast sos zagotuj razem z rodzynkami i skórką pomarańczową, odparuj część wody, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej