Karnawałowe kuleczki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe kuleczki z indyka

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 plaster

100 gramów

1 plaster

500 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kotlety mielone Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mieszanka napęcznieje połączyć ją z mielonym mięsem indyczym. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki i smażyć na patelni na złoty kolor. Przestudzić.

Krok 2

Usmażone kuleczki indycze wykorzystujemy jako podstawę koreczków. Za pomoca wykałaczek łączymy je z suszoną śliwką, oliwkami, żółtym serem, kawałkami owoców czy orzechów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej