Karnawałowe kuleczki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe kuleczki z indyka

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

100 gramów

10 sztuk

10 sztuk

5 sztuk

1 plaster

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kotlety mielone Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mieszanka napęcznieje połączyć ją z mielonym mięsem indyczym. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki i smażyć na patelni na złoty kolor. Przestudzić.

Krok 2

Usmażone kuleczki indycze wykorzystujemy jako podstawę koreczków. Za pomoca wykałaczek łączymy je z suszoną śliwką, oliwkami, żółtym serem, kawałkami owoców czy orzechów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej