
Składniki
1 plaster
100 gramów
1 plaster
500 gramów
10 sztuk
10 sztuk
10 sztuk
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix kotlety mielone Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mieszanka napęcznieje połączyć ją z mielonym mięsem indyczym. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki i smażyć na patelni na złoty kolor. Przestudzić.
Krok 2
Usmażone kuleczki indycze wykorzystujemy jako podstawę koreczków. Za pomoca wykałaczek łączymy je z suszoną śliwką, oliwkami, żółtym serem, kawałkami owoców czy orzechów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























