Karnawałowe kuleczki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe kuleczki z indyka

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

100 gramów

10 sztuk

10 sztuk

5 sztuk

1 plaster

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kotlety mielone Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mieszanka napęcznieje połączyć ją z mielonym mięsem indyczym. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki i smażyć na patelni na złoty kolor. Przestudzić.

Krok 2

Usmażone kuleczki indycze wykorzystujemy jako podstawę koreczków. Za pomoca wykałaczek łączymy je z suszoną śliwką, oliwkami, żółtym serem, kawałkami owoców czy orzechów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tartinki z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej