Karnawałowe kuleczki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe kuleczki z indyka

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 plaster

100 gramów

1 plaster

500 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kotlety mielone Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mieszanka napęcznieje połączyć ją z mielonym mięsem indyczym. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki i smażyć na patelni na złoty kolor. Przestudzić.

Krok 2

Usmażone kuleczki indycze wykorzystujemy jako podstawę koreczków. Za pomoca wykałaczek łączymy je z suszoną śliwką, oliwkami, żółtym serem, kawałkami owoców czy orzechów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe kuleczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej