Buraczki z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z kabaczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

75 mililitrów

null

null

1 szklanka

null

1 kilogram

2 sztuki

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, ugotuj i ostudź buraki. Następnie obierz je ze skórki i zetrzyj bardzo dokładnie na dużych oczkach tarki.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój dokładnie w drobną kostkę.

Krok 3

Kabaczka obierz ze skórki, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Do dużego garnka wlej ocet i olej, po czym dodaj cukier, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe. Skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 5

Mieszając, dodaj cebulę i jeszcze chwilę gotuj.Po chwili dodaj czerwone buraczki i kabaczek. Mieszaj i gotuj kolejne 5 minut.

Krok 6

Następnie całość przełóż do czystych i suchych słoików, po czym pasteryzuj przez około 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej