Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 kilogram
1 kilogram
null
null
null
1 szklanka
1 szklanka
75 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, ugotuj i ostudź buraki. Następnie obierz je ze skórki i zetrzyj bardzo dokładnie na dużych oczkach tarki.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój dokładnie w drobną kostkę.
Krok 3
Kabaczka obierz ze skórki, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Do dużego garnka wlej ocet i olej, po czym dodaj cukier, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe. Skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Mieszając, dodaj cebulę i jeszcze chwilę gotuj.Po chwili dodaj czerwone buraczki i kabaczek. Mieszaj i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 6
Następnie całość przełóż do czystych i suchych słoików, po czym pasteryzuj przez około 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej