
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 kilogram
1 kilogram
1 szklanka
1 szklanka
75 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, ugotuj i ostudź buraki. Następnie obierz je ze skórki i zetrzyj bardzo dokładnie na dużych oczkach tarki.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój dokładnie w drobną kostkę.
Krok 3
Kabaczka obierz ze skórki, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Do dużego garnka wlej ocet i olej, po czym dodaj cukier, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe. Skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Mieszając, dodaj cebulę i jeszcze chwilę gotuj.Po chwili dodaj czerwone buraczki i kabaczek. Mieszaj i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 6
Następnie całość przełóż do czystych i suchych słoików, po czym pasteryzuj przez około 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej