Buraczki z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z kabaczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 kilogram

1 kilogram

1 szklanka

1 szklanka

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, ugotuj i ostudź buraki. Następnie obierz je ze skórki i zetrzyj bardzo dokładnie na dużych oczkach tarki.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój dokładnie w drobną kostkę.

Krok 3

Kabaczka obierz ze skórki, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Do dużego garnka wlej ocet i olej, po czym dodaj cukier, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe. Skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 5

Mieszając, dodaj cebulę i jeszcze chwilę gotuj.Po chwili dodaj czerwone buraczki i kabaczek. Mieszaj i gotuj kolejne 5 minut.

Krok 6

Następnie całość przełóż do czystych i suchych słoików, po czym pasteryzuj przez około 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z kabaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ananas z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej