
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 kilogram
1 kilogram
1 szklanka
1 szklanka
75 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, ugotuj i ostudź buraki. Następnie obierz je ze skórki i zetrzyj bardzo dokładnie na dużych oczkach tarki.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój dokładnie w drobną kostkę.
Krok 3
Kabaczka obierz ze skórki, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Do dużego garnka wlej ocet i olej, po czym dodaj cukier, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe. Skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Mieszając, dodaj cebulę i jeszcze chwilę gotuj.Po chwili dodaj czerwone buraczki i kabaczek. Mieszaj i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 6
Następnie całość przełóż do czystych i suchych słoików, po czym pasteryzuj przez około 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej