Składniki
1 kilogram
75 mililitrów
null
null
1 szklanka
null
1 kilogram
2 sztuki
1 kilogram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, ugotuj i ostudź buraki. Następnie obierz je ze skórki i zetrzyj bardzo dokładnie na dużych oczkach tarki.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój dokładnie w drobną kostkę.
Krok 3
Kabaczka obierz ze skórki, oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Do dużego garnka wlej ocet i olej, po czym dodaj cukier, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe. Skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Mieszając, dodaj cebulę i jeszcze chwilę gotuj.Po chwili dodaj czerwone buraczki i kabaczek. Mieszaj i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 6
Następnie całość przełóż do czystych i suchych słoików, po czym pasteryzuj przez około 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej