
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 szklanka
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Zawartość opakowania Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300ml wody i wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Mięso pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 4
Na patelni zeszklij cebulę, dodaj mięso i groszek – smaż chwilę a następnie wlej przygotowany wcześniej sos Knorr. Gotuj kilka minut.
Krok 5
Gorący makaron przełóż na talerze i polej gotowym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej