Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 szklanka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Zawartość opakowania Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300ml wody i wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Mięso pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 4

Na patelni zeszklij cebulę, dodaj mięso i groszek – smaż chwilę a następnie wlej przygotowany wcześniej sos Knorr. Gotuj kilka minut.

Krok 5

Gorący makaron przełóż na talerze i polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej