Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 szklanka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Zawartość opakowania Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300ml wody i wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Mięso pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 4

Na patelni zeszklij cebulę, dodaj mięso i groszek – smaż chwilę a następnie wlej przygotowany wcześniej sos Knorr. Gotuj kilka minut.

Krok 5

Gorący makaron przełóż na talerze i polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej