Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Zawartość opakowania Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300ml wody i wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Mięso pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 4

Na patelni zeszklij cebulę, dodaj mięso i groszek – smaż chwilę a następnie wlej przygotowany wcześniej sos Knorr. Gotuj kilka minut.

Krok 5

Gorący makaron przełóż na talerze i polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej