Ziemniaki z grzybami - z pieczarkami: zapiekane | Przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

800 gramów

250 gramów

200 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.

Ziemniaki zapiekane z grzybami - Krok 1

Krok 2

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodaj śmietanę, majeranek oraz koperek.

Ziemniaki zapiekane z grzybami - Krok 2

Krok 3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż natłuszczone naczynie do zapiekania plastrami ziemniaków, pieczarek oraz boczku. Zalej całość przygotowanym sosem i piecz przez 15 minut.

Ziemniaki zapiekane z grzybami - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna Kumur

    Anna Kumur , 11.09.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki zapiekane z grzybamiZiemniaki zapiekane z grzybami

Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.