
Składniki
100 gramów
800 gramów
250 gramów
200 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.

Krok 2
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodaj śmietanę, majeranek oraz koperek.

Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż natłuszczone naczynie do zapiekania plastrami ziemniaków, pieczarek oraz boczku. Zalej całość przygotowanym sosem i piecz przez 15 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki zapiekane z grzybami
Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.