
Składniki
100 gramów
800 gramów
250 gramów
200 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.

Krok 2
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodaj śmietanę, majeranek oraz koperek.

Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż natłuszczone naczynie do zapiekania plastrami ziemniaków, pieczarek oraz boczku. Zalej całość przygotowanym sosem i piecz przez 15 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki zapiekane z grzybami
Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.