Ziemniaki z grzybami - z pieczarkami: zapiekane | Przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

800 gramów

250 gramów

200 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.

Ziemniaki zapiekane z grzybami - Krok 1

Krok 2

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodaj śmietanę, majeranek oraz koperek.

Ziemniaki zapiekane z grzybami - Krok 2

Krok 3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż natłuszczone naczynie do zapiekania plastrami ziemniaków, pieczarek oraz boczku. Zalej całość przygotowanym sosem i piecz przez 15 minut.

Ziemniaki zapiekane z grzybami - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna Kumur

    Anna Kumur , 11.09.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki zapiekane z grzybamiZiemniaki zapiekane z grzybami

Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.