
Składniki
1.75 szklanki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
2 sztuki
0.25 łyżeczki
0.75 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej 1,5 łyżki oleju. Dodaj posiekaną cebulę oraz kurkumę. Smaż 5 minut stale mieszając.
Krok 2
Połącz z ryżem, dodaj wodę, trawę cytrynową, sól i zagotuj.
Krok 3
Przykryj i gotuj aż ryż wchłonie całą wodę. Zdejmij z ognia, ale nie odkrywaj jeszcze przez 10 minut.
Krok 4
Wyjmij z ryżu trawę cytrynową.
Krok 5
Ponownie rozgrzej olej, wrzuć dymkę i smaż przez minutę. Wymieszaj z ryżem. Przypraw do smaku solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej