
Składniki
1.75 szklanki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
2 sztuki
0.25 łyżeczki
0.75 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej 1,5 łyżki oleju. Dodaj posiekaną cebulę oraz kurkumę. Smaż 5 minut stale mieszając.
Krok 2
Połącz z ryżem, dodaj wodę, trawę cytrynową, sól i zagotuj.
Krok 3
Przykryj i gotuj aż ryż wchłonie całą wodę. Zdejmij z ognia, ale nie odkrywaj jeszcze przez 10 minut.
Krok 4
Wyjmij z ryżu trawę cytrynową.
Krok 5
Ponownie rozgrzej olej, wrzuć dymkę i smaż przez minutę. Wymieszaj z ryżem. Przypraw do smaku solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























