Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar

Autor: Ewa Krosnowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 mililitrów

100 gramów

0.5 sztuki

1 puszka

500 mililitrów

250 gramów

100 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę cienko pokroić w półtalarki, wrzucić na dużą, głęboką patelnię z 1 łyżką oleju i podsmażyć na średnim ogniu, aż się zrumieni (około 5-7 minut). Odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, chilli drobno posiekać i dodać na patelnię, podsmażyć, aż cebula zmięknie.

Krok 3

Dodać pokrojone w kostkę pomidory z puszki i bulion. Wymieszać, aż od dna patelni odkleją się wszystkie podsmażone kawałki.

Krok 4

Następnie wrzucić suchy makaron (u mnie małe kółka), wymieszać, by całkowicie pokrył się płynem i przykryć pokrywką. Gotować na wolnym ogniu przez około dziesięć minut, aż makaron będzie miękki. W czasie gotowania wymieszać raz lub dwa razy, by makaron się nie skleił.

Krok 5

Na koniec danie posypać tartym serem, poczekać aż się rozpuści. Posypać dymką i podawać - dobre także po podgrzaniu, więc świetnie nadaje się do zabrania do pracy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej