Zapiekanka po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka po włosku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

300 gramów

null

2 sztuki

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al'dente. Pokrój szynkę, pieczarki i cebule.

Krok 2

Cebulę, pieczarki i szynkę przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wyłóż makaron, następnie farsz i ser żółty. Zapiekaj przez około pół godziny, do czasu, gdy całość będzie gorąca.

Krok 3

Zalej wszystko Sosem Spaghetti Bolognese Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej