Zapiekanka po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka po włosku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al'dente. Pokrój szynkę, pieczarki i cebule.

Krok 2

Cebulę, pieczarki i szynkę przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wyłóż makaron, następnie farsz i ser żółty. Zapiekaj przez około pół godziny, do czasu, gdy całość będzie gorąca.

Krok 3

Zalej wszystko Sosem Spaghetti Bolognese Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej