Zapiekanka po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka po włosku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al'dente. Pokrój szynkę, pieczarki i cebule.

Krok 2

Cebulę, pieczarki i szynkę przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wyłóż makaron, następnie farsz i ser żółty. Zapiekaj przez około pół godziny, do czasu, gdy całość będzie gorąca.

Krok 3

Zalej wszystko Sosem Spaghetti Bolognese Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej