Makaron po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron oraz grzyby namocz w ciepłej wodzie w dwóch oddzielnych naczyniach.

Krok 2

Przygotuj marynatę z kostki bulionowej, oliwy i sosu sojowego. Kostkę rozetrzyj palcami i połącz z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie włóż go do naczynia z marynatą. Odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Zamarynowanego kurczaka obsmaż krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj mieszankę warzywną.

Krok 5

Gdy warzywa będą już gotowe dodaj pocięte w paski grzyby.

Krok 6

Teraz dodaj do mięsa makaron, olej sezamowy, starty czosnek i imbir. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej