
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron oraz grzyby namocz w ciepłej wodzie w dwóch oddzielnych naczyniach.
Krok 2
Przygotuj marynatę z kostki bulionowej, oliwy i sosu sojowego. Kostkę rozetrzyj palcami i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 3
Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie włóż go do naczynia z marynatą. Odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Zamarynowanego kurczaka obsmaż krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj mieszankę warzywną.
Krok 5
Gdy warzywa będą już gotowe dodaj pocięte w paski grzyby.
Krok 6
Teraz dodaj do mięsa makaron, olej sezamowy, starty czosnek i imbir. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej