Makaron po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron oraz grzyby namocz w ciepłej wodzie w dwóch oddzielnych naczyniach.

Krok 2

Przygotuj marynatę z kostki bulionowej, oliwy i sosu sojowego. Kostkę rozetrzyj palcami i połącz z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie włóż go do naczynia z marynatą. Odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Zamarynowanego kurczaka obsmaż krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj mieszankę warzywną.

Krok 5

Gdy warzywa będą już gotowe dodaj pocięte w paski grzyby.

Krok 6

Teraz dodaj do mięsa makaron, olej sezamowy, starty czosnek i imbir. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej