Makaron po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron oraz grzyby namocz w ciepłej wodzie w dwóch oddzielnych naczyniach.

Krok 2

Przygotuj marynatę z kostki bulionowej, oliwy i sosu sojowego. Kostkę rozetrzyj palcami i połącz z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie włóż go do naczynia z marynatą. Odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Zamarynowanego kurczaka obsmaż krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj mieszankę warzywną.

Krok 5

Gdy warzywa będą już gotowe dodaj pocięte w paski grzyby.

Krok 6

Teraz dodaj do mięsa makaron, olej sezamowy, starty czosnek i imbir. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej