
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron oraz grzyby namocz w ciepłej wodzie w dwóch oddzielnych naczyniach.
Krok 2
Przygotuj marynatę z kostki bulionowej, oliwy i sosu sojowego. Kostkę rozetrzyj palcami i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 3
Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie włóż go do naczynia z marynatą. Odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Zamarynowanego kurczaka obsmaż krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj mieszankę warzywną.
Krok 5
Gdy warzywa będą już gotowe dodaj pocięte w paski grzyby.
Krok 6
Teraz dodaj do mięsa makaron, olej sezamowy, starty czosnek i imbir. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej