
Składniki
2 sztuki
40 mililitrów
10 sztuk
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z grejpfrutów wyciśnij sok, przelej do shakera, dodaj ciemny rum, kilka kropel maraschino, wymieszaj dokładnie i przelej do kieliszków.
Krok 2
Schłodź w lodówce, musi być bardzo zimny.
Krok 3
Przed podaniem włóż do orzeźwiającego koktajlu kilka kostek lodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej