
Składniki
2 sztuki
40 mililitrów
10 sztuk
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z grejpfrutów wyciśnij sok, przelej do shakera, dodaj ciemny rum, kilka kropel maraschino, wymieszaj dokładnie i przelej do kieliszków.
Krok 2
Schłodź w lodówce, musi być bardzo zimny.
Krok 3
Przed podaniem włóż do orzeźwiającego koktajlu kilka kostek lodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej