Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser lodowy "Czekoladowy obłęd"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Nie mieszaj dokładnie – rozpuszczona czekolada ma być dwukolorowa.

Krok 2

Na dwóch dużych płaskich talerzach ułóż po kawałku ciasta i po jednej kulce lodów czekoladowych Carte d’Or. Całość polej rozpuszczoną czekoladą, posyp wiórkami i udekoruj listkami melisy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej