Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser lodowy "Czekoladowy obłęd"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Nie mieszaj dokładnie – rozpuszczona czekolada ma być dwukolorowa.

Krok 2

Na dwóch dużych płaskich talerzach ułóż po kawałku ciasta i po jednej kulce lodów czekoladowych Carte d'Or. Całość polej rozpuszczoną czekoladą, posyp wiórkami i udekoruj listkami melisy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej