
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Nie mieszaj dokładnie – rozpuszczona czekolada ma być dwukolorowa.
Krok 2
Na dwóch dużych płaskich talerzach ułóż po kawałku ciasta i po jednej kulce lodów czekoladowych Carte d'Or. Całość polej rozpuszczoną czekoladą, posyp wiórkami i udekoruj listkami melisy.

Dobra rada:
Okazja: Na specjalne okazje
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej