Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser lodowy "Czekoladowy obłęd"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Nie mieszaj dokładnie – rozpuszczona czekolada ma być dwukolorowa.

Krok 2

Na dwóch dużych płaskich talerzach ułóż po kawałku ciasta i po jednej kulce lodów czekoladowych Carte d'Or. Całość polej rozpuszczoną czekoladą, posyp wiórkami i udekoruj listkami melisy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej