Pieczarki faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, a ogonki obetnij i drobno posiekaj. Kapelusze skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Szynkę drobno posiekaj, wymieszaj z pieczarkami, serem, ziołami i bułka tartą.

Krok 3

Następnie nałóż farszu do odwróconych pieczarek i poukładaj je w żaroodpornym naczyniu. Polej olejem, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej