Pieczarki faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, a ogonki obetnij i drobno posiekaj. Kapelusze skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Szynkę drobno posiekaj, wymieszaj z pieczarkami, serem, ziołami i bułka tartą.

Krok 3

Następnie nałóż farszu do odwróconych pieczarek i poukładaj je w żaroodpornym naczyniu. Polej olejem, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej