Jajka faszerowane tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane tuńczykiem

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.

Krok 2

Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.

Krok 3

Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowane tuńczykiemJajka faszerowane tuńczykiem

Jeśli szukasz inspiracji na przekąskę, która zwróci uwagę nie tylko smakiem, ale i niebanalnym wyglądem, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Dobrze przygotowane jajka faszerowane tuńczykiem prezentują się naprawdę ciekawie. Sekret ich smaku kryje się w odpowiednim farszu. Przyrządzisz go z zaledwie kilku składników. Wykorzystaj do tego: tuńczyka w zalewie lub sosie własnym, żółtka z jajek ugotowanych na twardo, majonez oraz wybrane przyprawy. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą, a następnie dopraw  granulowanym czosnkiem, posiekaną drobno natką pietruszki i liśćmi kolendry – zależy jaki efekt smakowy chcesz uzyskać. Opcjonalnie dodaj do farszu także suszone pomidory. Umieść go w wydrążonych białkach jajek za pomocą szprycy. Przekąskę podawaj samodzielnie lub z dodatkiem chrupiącego pieczywa, np. bagietki. Ewentualnie przyrządź do niej grzanki z czosnkiem i pieczarkami. Udekoruj jajka świeżym szczypiorkiem lub koperkiem. Sprawdź listę składników i wypróbuj ten przepis na jajka faszerowane tuńczykiem.