PRZEPISY.PL
Jajka faszerowane tuńczykiem - autor: Koper

Jajka faszerowane tuńczykiem

  • 30
  • 8
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • jajka6 szt
  • tuńczyk w sosie własnym1 opak
  • majonez1 łyżka
  • sól i pieprz2 szczypty
  • szczypiorek1 pęczek
  • Krok 1

    Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.
  • Krok 2

    Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.
  • Krok 3

    Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

61
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
226
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
342
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
201
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie