Jajka faszerowane tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane tuńczykiem

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.

Krok 2

Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.

Krok 3

Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki nadziewane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowane tuńczykiemJajka faszerowane tuńczykiem

Jeśli szukasz inspiracji na przekąskę, która zwróci uwagę nie tylko smakiem, ale i niebanalnym wyglądem, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Dobrze przygotowane jajka faszerowane tuńczykiem prezentują się naprawdę ciekawie. Sekret ich smaku kryje się w odpowiednim farszu. Przyrządzisz go z zaledwie kilku składników. Wykorzystaj do tego: tuńczyka w zalewie lub sosie własnym, żółtka z jajek ugotowanych na twardo, majonez oraz wybrane przyprawy. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą, a następnie dopraw  granulowanym czosnkiem, posiekaną drobno natką pietruszki i liśćmi kolendry – zależy jaki efekt smakowy chcesz uzyskać. Opcjonalnie dodaj do farszu także suszone pomidory. Umieść go w wydrążonych białkach jajek za pomocą szprycy. Przekąskę podawaj samodzielnie lub z dodatkiem chrupiącego pieczywa, np. bagietki. Ewentualnie przyrządź do niej grzanki z czosnkiem i pieczarkami. Udekoruj jajka świeżym szczypiorkiem lub koperkiem. Sprawdź listę składników i wypróbuj ten przepis na jajka faszerowane tuńczykiem.