Jajka faszerowane tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane tuńczykiem

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.

Krok 2

Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.

Krok 3

Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wątróbka wieprzowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowane tuńczykiemJajka faszerowane tuńczykiem

Jeśli szukasz inspiracji na przekąskę, która zwróci uwagę nie tylko smakiem, ale i niebanalnym wyglądem, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Dobrze przygotowane jajka faszerowane tuńczykiem prezentują się naprawdę ciekawie. Sekret ich smaku kryje się w odpowiednim farszu. Przyrządzisz go z zaledwie kilku składników. Wykorzystaj do tego: tuńczyka w zalewie lub sosie własnym, żółtka z jajek ugotowanych na twardo, majonez oraz wybrane przyprawy. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą, a następnie dopraw  granulowanym czosnkiem, posiekaną drobno natką pietruszki i liśćmi kolendry – zależy jaki efekt smakowy chcesz uzyskać. Opcjonalnie dodaj do farszu także suszone pomidory. Umieść go w wydrążonych białkach jajek za pomocą szprycy. Przekąskę podawaj samodzielnie lub z dodatkiem chrupiącego pieczywa, np. bagietki. Ewentualnie przyrządź do niej grzanki z czosnkiem i pieczarkami. Udekoruj jajka świeżym szczypiorkiem lub koperkiem. Sprawdź listę składników i wypróbuj ten przepis na jajka faszerowane tuńczykiem.