
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.
Krok 2
Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.
Krok 3
Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jeśli szukasz inspiracji na przekąskę, która zwróci uwagę nie tylko smakiem, ale i niebanalnym wyglądem, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Dobrze przygotowane jajka faszerowane tuńczykiem prezentują się naprawdę ciekawie. Sekret ich smaku kryje się w odpowiednim farszu. Przyrządzisz go z zaledwie kilku składników. Wykorzystaj do tego: tuńczyka w zalewie lub sosie własnym, żółtka z jajek ugotowanych na twardo, majonez oraz wybrane przyprawy. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą, a następnie dopraw granulowanym czosnkiem, posiekaną drobno natką pietruszki i liśćmi kolendry – zależy jaki efekt smakowy chcesz uzyskać. Opcjonalnie dodaj do farszu także suszone pomidory. Umieść go w wydrążonych białkach jajek za pomocą szprycy. Przekąskę podawaj samodzielnie lub z dodatkiem chrupiącego pieczywa, np. bagietki. Ewentualnie przyrządź do niej grzanki z czosnkiem i pieczarkami. Udekoruj jajka świeżym szczypiorkiem lub koperkiem. Sprawdź listę składników i wypróbuj ten przepis na jajka faszerowane tuńczykiem.