Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 szczypty

10 sztuk

50 mililitrów

4 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję na prostokąty o grubości około 0,5 cm. Przekładam do miski wlewam trzy łyżki oleju, dodaję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona i obtaczam w marynacie.

Krok 2

Bakłażan kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Posypuję każdy plaster solą i odstawiam na 10 minut. Po tym czasie zmywam sól i osuszam plastry ręcznikiem papierowym. Za pomocą pędzelka smaruję olejem każdy plaster. Posypuję KNORR Przyprawa włoska grubo mielona

Krok 3

Od szparagów odcinam końce. Smaruję je też olejem, posypuję KNORR Przyprawa włoska grubo mielona. Kawałki tofu nabijam na patyczki do szaszłyków. Układam na rozgrzanym grillu, obok plastry bakłażana, szparagi. Grilluję około 5 minut. Podaję z pomidorkami koktajlowymi i bazylią świeżą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej