
Składniki
200 gramów
1 pęczek
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 szczypty
10 sztuk
50 mililitrów
4 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu kroję na prostokąty o grubości około 0,5 cm. Przekładam do miski wlewam trzy łyżki oleju, dodaję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona i obtaczam w marynacie.
Krok 2
Bakłażan kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Posypuję każdy plaster solą i odstawiam na 10 minut. Po tym czasie zmywam sól i osuszam plastry ręcznikiem papierowym. Za pomocą pędzelka smaruję olejem każdy plaster. Posypuję KNORR Przyprawa włoska grubo mielona
Krok 3
Od szparagów odcinam końce. Smaruję je też olejem, posypuję KNORR Przyprawa włoska grubo mielona. Kawałki tofu nabijam na patyczki do szaszłyków. Układam na rozgrzanym grillu, obok plastry bakłażana, szparagi. Grilluję około 5 minut. Podaję z pomidorkami koktajlowymi i bazylią świeżą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej