Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.
Krok 2
Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.
Krok 3
Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.
Krok 4
Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.
Krok 5
Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.
Dobra rada:
Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej