Studzienina z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Studzienina z majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
66 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.

Studzienina z majonezem - Krok 1

Krok 2

Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.

Studzienina z majonezem - Krok 2

Krok 3

Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.

Studzienina z majonezem - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.

Studzienina z majonezem - Krok 4

Krok 5

Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.

Studzienina z majonezem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Studzienina z majonezemStudzienina z majonezem

Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.