
Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.
Krok 2
Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.
Krok 3
Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.
Krok 4
Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.
Krok 5
Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.
Dobra rada:
Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej