Studzienina z majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

66 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.

Studzienina z majonezem - Krok 1

Krok 2

Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.

Studzienina z majonezem - Krok 2

Krok 3

Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.

Studzienina z majonezem - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.

Studzienina z majonezem - Krok 4

Krok 5

Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.

Studzienina z majonezem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej