Studzienina z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Studzienina z majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
66 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.

Studzienina z majonezem - Krok 1

Krok 2

Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.

Studzienina z majonezem - Krok 2

Krok 3

Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.

Studzienina z majonezem - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.

Studzienina z majonezem - Krok 4

Krok 5

Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.

Studzienina z majonezem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Koreczki z fetą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Studzienina z majonezemStudzienina z majonezem

Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.