
Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.
Krok 2
Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.
Krok 3
Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.
Krok 4
Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.
Krok 5
Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.
Dobra rada:
Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej