Studzienina z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Studzienina z majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

66 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.

Studzienina z majonezem - Krok 1

Krok 2

Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.

Studzienina z majonezem - Krok 2

Krok 3

Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.

Studzienina z majonezem - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.

Studzienina z majonezem - Krok 4

Krok 5

Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.

Studzienina z majonezem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Studzienina z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar żydowski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej