
Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.

Krok 2
Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.

Krok 3
Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.

Krok 4
Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.

Krok 5
Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.


Dobra rada:
Potrawę podawaj z majonezem i chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej