
Składniki
200 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Marchew obrać odciąć końce, paprykę oczyścić.
Krok 2
Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej sezamowy, wrzucić warzywa i krótko przesmażyć. Dodać Bulionetkę warzywną Knorr i dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać listki rozmarynu. Warzywa poddusić chwilę, by były al dente.
Krok 3
Do warzyw dorzucić makaron, i delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej