Kolorowe spaghetti z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe spaghetti z warzywami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Marchew obrać odciąć końce, paprykę oczyścić.

Krok 2

Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej sezamowy, wrzucić warzywa i krótko przesmażyć. Dodać Bulionetkę warzywną Knorr i dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać listki rozmarynu. Warzywa poddusić chwilę, by były al dente.

Krok 3

Do warzyw dorzucić makaron, i delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej