Duszone udka w owocach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone udka w owocach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 szczypty

3 sztuki

1 łyżka

60 gramów

null

null

4 sztuki

250 gramów

250 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Przesmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do rondla.

Krok 3

Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek i przełóż go do mięsa.

Krok 4

Dodaj namoczone rodzynki i śliwki (osobno, po około 30 minut). Duś 10 minut.

Krok 5

Dodaj cynamon, goździki, wlej śliwowicę i szklankę wody. Przykryj i duś ok 45 min.

Krok 6

Cynamon i goździki wyjmij. Dodaj sparzone i obrane ze skórki migdały. Duś na małym ogniu 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z brzoskwinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej