
Składniki
2 łyżki
2 szczypty
3 sztuki
1 łyżka
60 gramów
null
null
4 sztuki
250 gramów
250 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Przesmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do rondla.
Krok 3
Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek i przełóż go do mięsa.
Krok 4
Dodaj namoczone rodzynki i śliwki (osobno, po około 30 minut). Duś 10 minut.
Krok 5
Dodaj cynamon, goździki, wlej śliwowicę i szklankę wody. Przykryj i duś ok 45 min.
Krok 6
Cynamon i goździki wyjmij. Dodaj sparzone i obrane ze skórki migdały. Duś na małym ogniu 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































