
Składniki
2 łyżki
2 szczypty
3 sztuki
1 łyżka
60 gramów
null
null
4 sztuki
250 gramów
250 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Przesmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do rondla.
Krok 3
Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek i przełóż go do mięsa.
Krok 4
Dodaj namoczone rodzynki i śliwki (osobno, po około 30 minut). Duś 10 minut.
Krok 5
Dodaj cynamon, goździki, wlej śliwowicę i szklankę wody. Przykryj i duś ok 45 min.
Krok 6
Cynamon i goździki wyjmij. Dodaj sparzone i obrane ze skórki migdały. Duś na małym ogniu 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej