
Składniki
2 łyżki
2 szczypty
3 sztuki
1 łyżka
60 gramów
null
null
4 sztuki
250 gramów
250 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Przesmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do rondla.
Krok 3
Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek i przełóż go do mięsa.
Krok 4
Dodaj namoczone rodzynki i śliwki (osobno, po około 30 minut). Duś 10 minut.
Krok 5
Dodaj cynamon, goździki, wlej śliwowicę i szklankę wody. Przykryj i duś ok 45 min.
Krok 6
Cynamon i goździki wyjmij. Dodaj sparzone i obrane ze skórki migdały. Duś na małym ogniu 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej