Duszone udka w owocach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone udka w owocach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 szczypty

3 sztuki

1 łyżka

60 gramów

null

null

4 sztuki

250 gramów

250 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Przesmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do rondla.

Krok 3

Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek i przełóż go do mięsa.

Krok 4

Dodaj namoczone rodzynki i śliwki (osobno, po około 30 minut). Duś 10 minut.

Krok 5

Dodaj cynamon, goździki, wlej śliwowicę i szklankę wody. Przykryj i duś ok 45 min.

Krok 6

Cynamon i goździki wyjmij. Dodaj sparzone i obrane ze skórki migdały. Duś na małym ogniu 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone udka w owocach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej