
Składniki
1 łyżeczka
1 szklanka
0.5 pęczka
1 sztuka
300 gramów
null
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zielony groszek ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Polędwice pokrój w kostkę. Umyj zieleninę, odrzuć łodyżki i część listków pokrój.
Krok 3
2 łyżeczki groszku odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj razem z rosołem i połącz z gęstą śmietaną.
Krok 4
Jeszcze raz podgrzej i dodaj posiekaną zieleninę, dopraw do smaku pieprzem.
Krok 5
Odsącz makaron, wymieszaj z sosem. Wyłóż makaron na talerz, posyp groszkiem i pokrojoną wędliną, udekoruj natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej