Makaronowe gniazda z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowe gniazda z groszkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 pęczka

1 sztuka

300 gramów

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zielony groszek ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Polędwice pokrój w kostkę. Umyj zieleninę, odrzuć łodyżki i część listków pokrój.

Krok 3

2 łyżeczki groszku odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj razem z rosołem i połącz z gęstą śmietaną.

Krok 4

Jeszcze raz podgrzej i dodaj posiekaną zieleninę, dopraw do smaku pieprzem.

Krok 5

Odsącz makaron, wymieszaj z sosem. Wyłóż makaron na talerz, posyp groszkiem i pokrojoną wędliną, udekoruj natką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej