Makaron spaghetti z kurczakiem i dojrzałymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron z kurczakiem

Autor: Asia Kwaśniewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu al dente .

Krok 2

Kurczaka, pieczarki, pomidora, cebulę pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć w garnku razem z pieczarkami i pomidorem . Dodać wody aby się dogotowało do końca. Gotować na małym ogniu ok 15-20minut.

Krok 3

Z 2 łyżek koncentratu, 2 łyżek mąki i polowy szklanki wody zrobić zaklepkę i dodać do kurczaka. Gotując na małym ogniu ciągle mieszać po chwili dodać resztę koncentratu ze słoika i przyprawy. Sos gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z kurczakiemMakaron z kurczakiem

Smakowite spaghetti z kawałkami kurczaka duszonego w sosie z dojrzałych pomidorów i pieczarek to propozycja na romantyczną kolację we dwoje albo obiad dla całej rodziny. Jeśli lubisz pachnącą ziołami włoską kuchnię, która bywa kojarzona z daniami makaronowymi, spodoba Ci się ten przepis. Makaron możesz, oczywiście, zmieniać i w zależności od tego, na jaki jego rodzaj masz w danym dniu ochotę, serwować danie również z innymi, np. penne (rurkami), fusilli (świderkami) czy tagliatelle (wstążkami) itd. Doskonale sprawdzi się też ten, który wykonany został z mąki razowej. Proponowany sos, którym polewa się potrawę, jest bardzo gęsty i dlatego też dania nie serwuje się zazwyczaj z dodatkiem sera, ale jeśli nie wyobrażasz sobie makaronu bez niego, możesz posypać potrawę niewielką ilością parmezanu. Danie można przyozdobić świeżą bazylią i pomidorkami koktajlowymi. Zapoznaj się z przepisem i wypróbuj jego wyjątkowy smak.