
Składniki
0.5 opakowania
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu al dente .
Krok 2
Kurczaka, pieczarki, pomidora, cebulę pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć w garnku razem z pieczarkami i pomidorem . Dodać wody aby się dogotowało do końca. Gotować na małym ogniu ok 15-20minut.
Krok 3
Z 2 łyżek koncentratu, 2 łyżek mąki i polowy szklanki wody zrobić zaklepkę i dodać do kurczaka. Gotując na małym ogniu ciągle mieszać po chwili dodać resztę koncentratu ze słoika i przyprawy. Sos gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem
Smakowite spaghetti z kawałkami kurczaka duszonego w sosie z dojrzałych pomidorów i pieczarek to propozycja na romantyczną kolację we dwoje albo obiad dla całej rodziny. Jeśli lubisz pachnącą ziołami włoską kuchnię, która bywa kojarzona z daniami makaronowymi, spodoba Ci się ten przepis. Makaron możesz, oczywiście, zmieniać i w zależności od tego, na jaki jego rodzaj masz w danym dniu ochotę, serwować danie również z innymi, np. penne (rurkami), fusilli (świderkami) czy tagliatelle (wstążkami) itd. Doskonale sprawdzi się też ten, który wykonany został z mąki razowej. Proponowany sos, którym polewa się potrawę, jest bardzo gęsty i dlatego też dania nie serwuje się zazwyczaj z dodatkiem sera, ale jeśli nie wyobrażasz sobie makaronu bez niego, możesz posypać potrawę niewielką ilością parmezanu. Danie można przyozdobić świeżą bazylią i pomidorkami koktajlowymi. Zapoznaj się z przepisem i wypróbuj jego wyjątkowy smak.