
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
10 sztuk
400 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzany tłuszczu. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut, aż nabierze złotego koloru.
Krok 2
Pomidory pokrój i dodaj do mięsa z osączoną z zalewy fasolką i koncentratem pomidorowym. Smaż na małym ogniu do momentu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku.
Krok 3
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, odcedź, rozłóż na talerze.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem i udekoruj listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej