
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
10 sztuk
400 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzany tłuszczu. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut, aż nabierze złotego koloru.
Krok 2
Pomidory pokrój i dodaj do mięsa z osączoną z zalewy fasolką i koncentratem pomidorowym. Smaż na małym ogniu do momentu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku.
Krok 3
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, odcedź, rozłóż na talerze.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem i udekoruj listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej