Meksykańskie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

10 sztuk

400 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzany tłuszczu. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut, aż nabierze złotego koloru.

Krok 2

Pomidory pokrój i dodaj do mięsa z osączoną z zalewy fasolką i koncentratem pomidorowym. Smaż na małym ogniu do momentu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku.

Krok 3

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, odcedź, rozłóż na talerze.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej