Meksykańskie spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

10 sztuk

400 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzany tłuszczu. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut, aż nabierze złotego koloru.

Krok 2

Pomidory pokrój i dodaj do mięsa z osączoną z zalewy fasolką i koncentratem pomidorowym. Smaż na małym ogniu do momentu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku.

Krok 3

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, odcedź, rozłóż na talerze.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Placki z kalarepy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej