Meksykańskie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

10 sztuk

400 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzany tłuszczu. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut, aż nabierze złotego koloru.

Krok 2

Pomidory pokrój i dodaj do mięsa z osączoną z zalewy fasolką i koncentratem pomidorowym. Smaż na małym ogniu do momentu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku.

Krok 3

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, odcedź, rozłóż na talerze.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej