Meksykańskie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

10 sztuk

400 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzany tłuszczu. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut, aż nabierze złotego koloru.

Krok 2

Pomidory pokrój i dodaj do mięsa z osączoną z zalewy fasolką i koncentratem pomidorowym. Smaż na małym ogniu do momentu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku.

Krok 3

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, odcedź, rozłóż na talerze.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej