Sałatka tuńczykowa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

2 łyżki

350 gramów

6 łyżek

null

3 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka rozdrobnij widelcem, dodaj fasolę, cebulę, natkę pietruszki, kolendrę i wymieszaj.

Krok 2

Na brzegu miski ułóż liście sałaty. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i musztardę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do miski z sałatą wyłóż tuńczyka, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej