Sałatka tuńczykowa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

2 łyżki

350 gramów

6 łyżek

null

3 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka rozdrobnij widelcem, dodaj fasolę, cebulę, natkę pietruszki, kolendrę i wymieszaj.

Krok 2

Na brzegu miski ułóż liście sałaty. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i musztardę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do miski z sałatą wyłóż tuńczyka, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej