Sałatka tuńczykowa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

2 łyżki

350 gramów

6 łyżek

null

3 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka rozdrobnij widelcem, dodaj fasolę, cebulę, natkę pietruszki, kolendrę i wymieszaj.

Krok 2

Na brzegu miski ułóż liście sałaty. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i musztardę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do miski z sałatą wyłóż tuńczyka, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej