
Składniki
1 sztuka
null
null
1 łyżka
2 łyżki
350 gramów
6 łyżek
null
3 łyżki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka rozdrobnij widelcem, dodaj fasolę, cebulę, natkę pietruszki, kolendrę i wymieszaj.
Krok 2
Na brzegu miski ułóż liście sałaty. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i musztardę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Do miski z sałatą wyłóż tuńczyka, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej