Indyk z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

500 gramów

500 mililitrów

null

1 sztuka

null

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.

Krok 6

Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.

Krok 4

Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.

Krok 5

Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej