Indyk z mlekiem kokosowym

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 mililitrów

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0

1 szczypta

2 łyżki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.

Krok 6

Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.

Krok 4

Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.

Krok 5

Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

20 osób ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej