Indyk z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

500 gramów

500 mililitrów

null

1 sztuka

null

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.

Krok 6

Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.

Krok 4

Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.

Krok 5

Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej