
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
500 gramów
500 mililitrów
null
1 sztuka
null
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.
Krok 2
Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.
Krok 6
Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.
Krok 4
Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.
Krok 5
Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej