
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
500 gramów
500 mililitrów
null
1 sztuka
null
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.
Krok 2
Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.
Krok 6
Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.
Krok 4
Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.
Krok 5
Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































