Indyk z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

1 szczypta

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.

Krok 6

Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.

Krok 4

Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.

Krok 5

Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej