
Składniki
500 gramów
1 sztuka
500 mililitrów
6 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
1 szczypta
2 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.
Krok 2
Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.
Krok 6
Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.
Krok 4
Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.
Krok 5
Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej