Indyk z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

500 gramów

500 mililitrów

null

1 sztuka

null

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kosteczkę. Paprykę pokrój na słupki, pieczarki na plasterki, cebulę w krążki, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Chili rozkrój, wydłub nasionka, a resztę pokrój na kawałki.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i imbir i podsmaż, a następnie dodaj indyka.

Krok 6

Chwilę pogotuj aż potrawa lekko zgęstnieje. Indyka podawaj z ryżem i posiekana kolendrą.

Krok 4

Kiedy mięso będzie prawie gotowe wrzuć paprykę, pieczarki i zalej mlekiem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, dorzuć papryczki.

Krok 5

Dodaj Bulionetkę Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej