Fettuccine carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fettuccine carbonara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

4 plastry

375 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Żółtka lekko ubij.

Krok 3

Na małej patelni usmaż bekon, aż stanie się chrupiący.

Krok 4

Następnie ugotuj makaron i wyłóż go na półmisek.

Krok 5

Wymieszaj go z żółtkami, śmietaną, serem i bekonem. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej