
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
3 sztuki
2 łyżki
4 plastry
375 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Żółtka lekko ubij.
Krok 3
Na małej patelni usmaż bekon, aż stanie się chrupiący.
Krok 4
Następnie ugotuj makaron i wyłóż go na półmisek.
Krok 5
Wymieszaj go z żółtkami, śmietaną, serem i bekonem. Posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej