Fettuccine carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fettuccine carbonara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

4 plastry

375 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Żółtka lekko ubij.

Krok 3

Na małej patelni usmaż bekon, aż stanie się chrupiący.

Krok 4

Następnie ugotuj makaron i wyłóż go na półmisek.

Krok 5

Wymieszaj go z żółtkami, śmietaną, serem i bekonem. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej