
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
3 sztuki
2 łyżki
4 plastry
375 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Żółtka lekko ubij.
Krok 3
Na małej patelni usmaż bekon, aż stanie się chrupiący.
Krok 4
Następnie ugotuj makaron i wyłóż go na półmisek.
Krok 5
Wymieszaj go z żółtkami, śmietaną, serem i bekonem. Posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej