Fettuccine carbonara

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

4 plastry

375 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Żółtka lekko ubij.

Krok 3

Na małej patelni usmaż bekon, aż stanie się chrupiący.

Krok 4

Następnie ugotuj makaron i wyłóż go na półmisek.

Krok 5

Wymieszaj go z żółtkami, śmietaną, serem i bekonem. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej