Makaron linguine z orzechowy pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron linguine z orzechowy pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

300 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź pesto: upraż orzechy, po czym posiekaj je i dodaj do zgniecionego czosnku, rukoli, parmezanu i oliwy.

Krok 2

Całość zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej