Makaron linguine z orzechowy pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron linguine z orzechowy pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

300 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź pesto: upraż orzechy, po czym posiekaj je i dodaj do zgniecionego czosnku, rukoli, parmezanu i oliwy.

Krok 2

Całość zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoskie szaszłyki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej