Makaron linguine z orzechowy pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron linguine z orzechowy pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

300 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź pesto: upraż orzechy, po czym posiekaj je i dodaj do zgniecionego czosnku, rukoli, parmezanu i oliwy.

Krok 2

Całość zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z pomidora
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej