
Składniki
null
null
0.5 szklanki
300 gramów
0.7 szklanki
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyrządź pesto: upraż orzechy, po czym posiekaj je i dodaj do zgniecionego czosnku, rukoli, parmezanu i oliwy.
Krok 2
Całość zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z sosem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej