Makaron linguine z orzechowy pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron linguine z orzechowy pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

300 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź pesto: upraż orzechy, po czym posiekaj je i dodaj do zgniecionego czosnku, rukoli, parmezanu i oliwy.

Krok 2

Całość zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron linguine z orzechowy pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej