Zapiekanka z makaronem II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.

Krok 2

Pierś kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i usmaż.

Krok 3

Mięso wyłóż na makaron. Ugotuj kalafior i ułóż na mięsie.

Krok 4

Całość posyp startym żółtym serem i zalej śmietaną. Piecz całość około 60 minut w nagrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej