Zapiekanka z makaronem II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.

Krok 2

Pierś kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i usmaż.

Krok 3

Mięso wyłóż na makaron. Ugotuj kalafior i ułóż na mięsie.

Krok 4

Całość posyp startym żółtym serem i zalej śmietaną. Piecz całość około 60 minut w nagrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej