Zapiekanka z makaronem II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronem II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.

Krok 2

Pierś kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i usmaż.

Krok 3

Mięso wyłóż na makaron. Ugotuj kalafior i ułóż na mięsie.

Krok 4

Całość posyp startym żółtym serem i zalej śmietaną. Piecz całość około 60 minut w nagrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronem II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej