przepyszne okraglaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

przepyszne okraglaczki

Autor: Magdalena Cierocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

20 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

8 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na patelni(na małym ogniu), następnie kroimy w krążki cebule i por i wrzucamy również na patelnię. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do farszu.

Krok 2

Kroimy bułeczki na pół, delikatnie wydrążamy.

Krok 3

Smarujemy masłem, kładziemy plasterek boczku i troszeczkę serka topionego.

Krok 4

Na to farsz i zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane bułeczki kładziemy na rozgrzanego grilla i pieczemy ok. 10 minut. Naprawdę polecam, moja rodzina się tym zajadała...

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej