przepyszne okraglaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

przepyszne okraglaczki

Autor: Magdalena Cierocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

20 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

8 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na patelni(na małym ogniu), następnie kroimy w krążki cebule i por i wrzucamy również na patelnię. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do farszu.

Krok 2

Kroimy bułeczki na pół, delikatnie wydrążamy.

Krok 3

Smarujemy masłem, kładziemy plasterek boczku i troszeczkę serka topionego.

Krok 4

Na to farsz i zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane bułeczki kładziemy na rozgrzanego grilla i pieczemy ok. 10 minut. Naprawdę polecam, moja rodzina się tym zajadała...

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej