przepyszne okraglaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

przepyszne okraglaczki

Autor: Magdalena Cierocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

20 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

8 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na patelni(na małym ogniu), następnie kroimy w krążki cebule i por i wrzucamy również na patelnię. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do farszu.

Krok 2

Kroimy bułeczki na pół, delikatnie wydrążamy.

Krok 3

Smarujemy masłem, kładziemy plasterek boczku i troszeczkę serka topionego.

Krok 4

Na to farsz i zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane bułeczki kładziemy na rozgrzanego grilla i pieczemy ok. 10 minut. Naprawdę polecam, moja rodzina się tym zajadała...

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • przepyszne okraglaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bulgurem i fetą
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej