Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

60 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj bardzo drobno paluszki krabowe oraz cebulę i wymieszaj je z zimnym puree ziemniaczanym, jajkami, częścią mąki (125 gram), sokiem z jednej cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Krok 2

Farsz krabowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Zrób z otrzymanej masy 8 kulek i panieruj je w mieszance podsmażonych ziaren sezamu z mąką (25 gram).

Krok 4

Smaż kulki na rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, obracając od czasu do czasu, aby były złociste ze wszystkich stron.

Krok 5

Zrób cytrynowy sos, łącząc kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą soli. Podawaj ciastka krabowe z cytrynowym sosem na boku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej