Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

60 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj bardzo drobno paluszki krabowe oraz cebulę i wymieszaj je z zimnym puree ziemniaczanym, jajkami, częścią mąki (125 gram), sokiem z jednej cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Krok 2

Farsz krabowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Zrób z otrzymanej masy 8 kulek i panieruj je w mieszance podsmażonych ziaren sezamu z mąką (25 gram).

Krok 4

Smaż kulki na rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, obracając od czasu do czasu, aby były złociste ze wszystkich stron.

Krok 5

Zrób cytrynowy sos, łącząc kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą soli. Podawaj ciastka krabowe z cytrynowym sosem na boku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej