
Składniki
500 gramów
250 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
60 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj bardzo drobno paluszki krabowe oraz cebulę i wymieszaj je z zimnym puree ziemniaczanym, jajkami, częścią mąki (125 gram), sokiem z jednej cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 2
Farsz krabowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Zrób z otrzymanej masy 8 kulek i panieruj je w mieszance podsmażonych ziaren sezamu z mąką (25 gram).
Krok 4
Smaż kulki na rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, obracając od czasu do czasu, aby były złociste ze wszystkich stron.
Krok 5
Zrób cytrynowy sos, łącząc kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą soli. Podawaj ciastka krabowe z cytrynowym sosem na boku.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej