
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżeczek
2 łyżki
2 łyżki
80 gramów
0.75 łyżeczki
400 gramów
12 sztuk
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy płat ciasta na won tony przekrój na 4 kwadraty.
Krok 2
Krewetki obierz ze skorupki i posiekaj.
Krok 3
Kwadraty ciasta posmaruj olejem i ułóż je w foremkach do muffinek. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i piecz przez 10 minut.
Krok 4
Wyjmij foremki i ostudź ciasto.
Krok 5
Do majonezu dodaj czatnej, posiekaną kolendrę, sok z limonki i pastę curry.
Krok 6
Dorzuć krewetki, dopraw solą, pieprzem i wszystko wymieszaj.
Krok 7
Ciasto wyjmij z foremek, napełnij sałatką i udekoruj listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej