Sałatka tajska z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tajska z krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżeczek

2 łyżki

2 łyżki

80 gramów

0.75 łyżeczki

400 gramów

12 sztuk

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy płat ciasta na won tony przekrój na 4 kwadraty.

Krok 2

Krewetki obierz ze skorupki i posiekaj.

Krok 3

Kwadraty ciasta posmaruj olejem i ułóż je w foremkach do muffinek. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i piecz przez 10 minut.

Krok 4

Wyjmij foremki i ostudź ciasto.

Krok 5

Do majonezu dodaj czatnej, posiekaną kolendrę, sok z limonki i pastę curry.

Krok 6

Dorzuć krewetki, dopraw solą, pieprzem i wszystko wymieszaj.

Krok 7

Ciasto wyjmij z foremek, napełnij sałatką i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tajska z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej