Ozorki w galarecie z auszpiku - przepis na ozory | Przepisy.pl

Ozorki w auszpiku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

2 sztuki

5 ziaren

1 szczypta

50 mililitrów

1 sztuka

50

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ozór gotuj przez około 120 minut, po czym zanurz go w zimnej wodzie i ściągnij skórę. Pokrój go w plasterki.

Krok 2

Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w 2 szklankach wody, dodaj ocet, sól i przyprawy. Gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Żelatynę namocz w wodzie, a gdy napęcznieje rozpuść ją w bulionie. Gotowy auszpik przecedź.

Krok 5

Na dno miseczek do galarety wlej niewielką ilość auszpiku, włóż cześć warzyw, dolej auszpik, odstaw do stężenia.

Krok 6

Ułóż pokrojone ozorki. Następnie znów auszpik, warzywa, auszpik i ozorki. Wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ozorki w auszpiku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej