Rolada z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z jajek

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka wbić do średniej wielkości żaroodpornej miseczki i rozmieszać widelcem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać pokruszoną Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 2

Do masy jajecznej wbić pozostałe trzy jajka (w całości).

Krok 3

Miseczkę umieścić w garnku z wodą (woda nieco wyżej niż wysokość masy jajecznej, która podczas gotowania zwiększy swoją objętość). Gotować około pół godziny - jajka powinny się dokładnie ściąć. Ostrożnie wyjąć miseczkę i ostudzić. Wyjąć roladę i podawać pokrojoną w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej