Muffinki z mikrofali przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z mikrofali

Autor: oskar 21

ratingratingratingratingrating

8

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie: Suche składniki wymieszać w misce bardzo dokładnie łyżką. Na środku zrobić dołek i wlać olej, mleko i jajko. I dalej używając łyżki wymieszać. Ciasto nie musi być dokładnie wymieszane. Mogą być grudki.

Krok 2

Gotowe ciasto nałożyć do foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych) takich, które mogą być używane w mikrofali. Zamiennie można też użyć małych filiżanek. Ustawić nasze mufiny na obrzeżach talerza z mikrofali, nastawić moc na 800W i czas na 2 minuty.

Krok 3

Po dwóch minutach sprawdzić czy są upieczone patyczkiem. Jeśli nie nastawić na pół minuty/minutę. Zależy w jakim stopniu są upieczone. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane pomidory
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej