Muffinki z mikrofali przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z mikrofali

Autor: oskar 21

ratingratingratingratingrating

8

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie: Suche składniki wymieszać w misce bardzo dokładnie łyżką. Na środku zrobić dołek i wlać olej, mleko i jajko. I dalej używając łyżki wymieszać. Ciasto nie musi być dokładnie wymieszane. Mogą być grudki.

Krok 2

Gotowe ciasto nałożyć do foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych) takich, które mogą być używane w mikrofali. Zamiennie można też użyć małych filiżanek. Ustawić nasze mufiny na obrzeżach talerza z mikrofali, nastawić moc na 800W i czas na 2 minuty.

Krok 3

Po dwóch minutach sprawdzić czy są upieczone patyczkiem. Jeśli nie nastawić na pół minuty/minutę. Zależy w jakim stopniu są upieczone. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej