Muffinki z mikrofali przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z mikrofali

Autor: oskar 21

ratingratingratingratingrating

5

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie: Suche składniki wymieszać w misce bardzo dokładnie łyżką. Na środku zrobić dołek i wlać olej, mleko i jajko. I dalej używając łyżki wymieszać. Ciasto nie musi być dokładnie wymieszane. Mogą być grudki.

Krok 2

Gotowe ciasto nałożyć do foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych) takich, które mogą być używane w mikrofali. Zamiennie można też użyć małych filiżanek. Ustawić nasze mufiny na obrzeżach talerza z mikrofali, nastawić moc na 800W i czas na 2 minuty.

Krok 3

Po dwóch minutach sprawdzić czy są upieczone patyczkiem. Jeśli nie nastawić na pół minuty/minutę. Zależy w jakim stopniu są upieczone. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciastka z m&m`sami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej