Muffinki z mikrofali przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z mikrofali

Autor: oskar 21

ratingratingratingratingrating

8

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie: Suche składniki wymieszać w misce bardzo dokładnie łyżką. Na środku zrobić dołek i wlać olej, mleko i jajko. I dalej używając łyżki wymieszać. Ciasto nie musi być dokładnie wymieszane. Mogą być grudki.

Krok 2

Gotowe ciasto nałożyć do foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych) takich, które mogą być używane w mikrofali. Zamiennie można też użyć małych filiżanek. Ustawić nasze mufiny na obrzeżach talerza z mikrofali, nastawić moc na 800W i czas na 2 minuty.

Krok 3

Po dwóch minutach sprawdzić czy są upieczone patyczkiem. Jeśli nie nastawić na pół minuty/minutę. Zależy w jakim stopniu są upieczone. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z mikrofali - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej