Melon w sosie miętowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Melon w sosie miętowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schłodzonego melona przekrój na pół, usuń pestki. Łyżeczką wydrąż kulki i ułóż je w salaterce.

Krok 2

Następnie zalej koniakiem i wstaw do lodówki.

Krok 3

Z cukru, wody i soku z cytryny ugotuj syrop. Gdy zgęstnieje dodaj liście mięty i chwilę pogotuj. Przetrzyj przez sito.

Krok 4

Kostki melona zalej syropem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej