Melon w sosie miętowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Melon w sosie miętowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

6 łyżek

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schłodzonego melona przekrój na pół, usuń pestki. Łyżeczką wydrąż kulki i ułóż je w salaterce.

Krok 2

Następnie zalej koniakiem i wstaw do lodówki.

Krok 3

Z cukru, wody i soku z cytryny ugotuj syrop. Gdy zgęstnieje dodaj liście mięty i chwilę pogotuj. Przetrzyj przez sito.

Krok 4

Kostki melona zalej syropem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Melon w sosie miętowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej