Babka ziemniaczana z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ziemniaczana z wieprzowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dokładnie połącz z Fixem Chrupiące placki ziemniaczane Knorr i jajkiem.

Krok 3

Dodaj cebulę ze słoniną i przesmażone mięso. Wymieszaj.

Krok 4

Masę ziemniaczaną włóż do głębokiego okrągłego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego mąką.

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż. Wieprzowinę pokrój także w kostkę i przesmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 5

Piecz w piekarniku około 30 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Garus
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej