
Składniki
1.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
350 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dokładnie połącz z Fixem Chrupiące placki ziemniaczane Knorr i jajkiem.
Krok 3
Dodaj cebulę ze słoniną i przesmażone mięso. Wymieszaj.
Krok 4
Masę ziemniaczaną włóż do głębokiego okrągłego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego mąką.
Krok 1
Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż. Wieprzowinę pokrój także w kostkę i przesmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Krok 5
Piecz w piekarniku około 30 min w temp 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej