Babka ziemniaczana z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ziemniaczana z wieprzowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dokładnie połącz z Fixem Chrupiące placki ziemniaczane Knorr i jajkiem.

Krok 3

Dodaj cebulę ze słoniną i przesmażone mięso. Wymieszaj.

Krok 4

Masę ziemniaczaną włóż do głębokiego okrągłego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego mąką.

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż. Wieprzowinę pokrój także w kostkę i przesmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 5

Piecz w piekarniku około 30 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dolma
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej