
Składniki
1.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
350 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dokładnie połącz z Fixem Chrupiące placki ziemniaczane Knorr i jajkiem.
Krok 3
Dodaj cebulę ze słoniną i przesmażone mięso. Wymieszaj.
Krok 4
Masę ziemniaczaną włóż do głębokiego okrągłego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego mąką.
Krok 1
Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż. Wieprzowinę pokrój także w kostkę i przesmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Krok 5
Piecz w piekarniku około 30 min w temp 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej