Babka ziemniaczana z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ziemniaczana z wieprzowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dokładnie połącz z Fixem Chrupiące placki ziemniaczane Knorr i jajkiem.

Krok 3

Dodaj cebulę ze słoniną i przesmażone mięso. Wymieszaj.

Krok 4

Masę ziemniaczaną włóż do głębokiego okrągłego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego mąką.

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż. Wieprzowinę pokrój także w kostkę i przesmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 5

Piecz w piekarniku około 30 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Schab po cygańsku
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej