Zielone nadzienie do pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone nadzienie do pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki, szczypiorek, koperek i rzeżuchę drobno posiekaj.

Krok 2

Z pomidorów wydrąższ miąższ.

Krok 3

Zioła wymieszaj z twarożkiem i mlekiem.

Krok 4

Nadzieniem napełnij pomidory i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone nadzienie do pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej