Tortilla lejdis przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla lejdis

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

0.3 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

16 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić jajko ze szczyptą soli, dodać mleko, obie mąki i łyżeczkę oliwy z oliwek. Usmażyć placki na rozgrzanym oleju, każdy po zdjęciu z patelni zwinąć w rożek.

Krok 2

Sałatę podzielić na małe kawałki, pomidorki pokroić w ćwiartki, a kabanosy w 2 cm paseczki, ser w kostkę, granat rozdzielić na pojedyncze ziarenka. Do każdego rożka nałożyć wszystkie dodatki, ułożyć na talerzyku i podawać z białym winem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej