Tortilla lejdis przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla lejdis

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

0.3 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

16 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić jajko ze szczyptą soli, dodać mleko, obie mąki i łyżeczkę oliwy z oliwek. Usmażyć placki na rozgrzanym oleju, każdy po zdjęciu z patelni zwinąć w rożek.

Krok 2

Sałatę podzielić na małe kawałki, pomidorki pokroić w ćwiartki, a kabanosy w 2 cm paseczki, ser w kostkę, granat rozdzielić na pojedyncze ziarenka. Do każdego rożka nałożyć wszystkie dodatki, ułożyć na talerzyku i podawać z białym winem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej