Tortilla lejdis przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla lejdis

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

0.3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

16 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

150 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić jajko ze szczyptą soli, dodać mleko, obie mąki i łyżeczkę oliwy z oliwek. Usmażyć placki na rozgrzanym oleju, każdy po zdjęciu z patelni zwinąć w rożek.

Krok 2

Sałatę podzielić na małe kawałki, pomidorki pokroić w ćwiartki, a kabanosy w 2 cm paseczki, ser w kostkę, granat rozdzielić na pojedyncze ziarenka. Do każdego rożka nałożyć wszystkie dodatki, ułożyć na talerzyku i podawać z białym winem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla lejdis - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej