
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
150 mililitrów
1 sztuka
0.3 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
16 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubić jajko ze szczyptą soli, dodać mleko, obie mąki i łyżeczkę oliwy z oliwek. Usmażyć placki na rozgrzanym oleju, każdy po zdjęciu z patelni zwinąć w rożek.
Krok 2
Sałatę podzielić na małe kawałki, pomidorki pokroić w ćwiartki, a kabanosy w 2 cm paseczki, ser w kostkę, granat rozdzielić na pojedyncze ziarenka. Do każdego rożka nałożyć wszystkie dodatki, ułożyć na talerzyku i podawać z białym winem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej