
Składniki
250 gramów
0.5 sztuki
150 gramów
1 sztuka
150 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
0.3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierożki ugotować zgodnie z przepisem. Przelać zimną wodą. przełożyć do miseczki, w której będziemy robić sałatkę
Krok 2
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Przełożyć do małej miseczki, skropić octem, dodać sól i cukier, wymieszać. Ostawić na 10-15 minut.
Krok 3
Ogórka umyć, pokroić w półplasterki. Dodać do pierożków.
Krok 4
Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Dodać do sałatki.
Krok 5
Kukurydzę odcedzić, dodać do miski.
Krok 6
Majonez, jogurt i musztardę przełożyć do miseczki i wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki.
Krok 7
Dodać zamarynowaną cebulę. Drobno posiekać natkę pietruszki i dodać do sałatki.
Krok 8
Odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegrysły
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























