
Składniki
250 gramów
0.5 sztuki
150 gramów
1 sztuka
150 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
0.3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierożki ugotować zgodnie z przepisem. Przelać zimną wodą. przełożyć do miseczki, w której będziemy robić sałatkę
Krok 2
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Przełożyć do małej miseczki, skropić octem, dodać sól i cukier, wymieszać. Ostawić na 10-15 minut.
Krok 3
Ogórka umyć, pokroić w półplasterki. Dodać do pierożków.
Krok 4
Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Dodać do sałatki.
Krok 5
Kukurydzę odcedzić, dodać do miski.
Krok 6
Majonez, jogurt i musztardę przełożyć do miseczki i wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki.
Krok 7
Dodać zamarynowaną cebulę. Drobno posiekać natkę pietruszki i dodać do sałatki.
Krok 8
Odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegrysły
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej