Sałatka z tortellini i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tortellini i ogórkiem

Autor: Tomasz Rog

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 sztuki

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

0.3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierożki ugotować zgodnie z przepisem. Przelać zimną wodą. przełożyć do miseczki, w której będziemy robić sałatkę

Krok 2

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Przełożyć do małej miseczki, skropić octem, dodać sól i cukier, wymieszać. Ostawić na 10-15 minut.

Krok 3

Ogórka umyć, pokroić w półplasterki. Dodać do pierożków.

Krok 4

Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Dodać do sałatki.

Krok 5

Kukurydzę odcedzić, dodać do miski.

Krok 6

Majonez, jogurt i musztardę przełożyć do miseczki i wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki.

Krok 7

Dodać zamarynowaną cebulę. Drobno posiekać natkę pietruszki i dodać do sałatki.

Krok 8

Odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegrysły

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z mięsem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej