Sałatka z tortellini i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tortellini i ogórkiem

Autor: Tomasz Rog

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 sztuki

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

0.3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierożki ugotować zgodnie z przepisem. Przelać zimną wodą. przełożyć do miseczki, w której będziemy robić sałatkę

Krok 2

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Przełożyć do małej miseczki, skropić octem, dodać sól i cukier, wymieszać. Ostawić na 10-15 minut.

Krok 3

Ogórka umyć, pokroić w półplasterki. Dodać do pierożków.

Krok 4

Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Dodać do sałatki.

Krok 5

Kukurydzę odcedzić, dodać do miski.

Krok 6

Majonez, jogurt i musztardę przełożyć do miseczki i wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki.

Krok 7

Dodać zamarynowaną cebulę. Drobno posiekać natkę pietruszki i dodać do sałatki.

Krok 8

Odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegrysły

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tortellini i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej