sałatka miodowo - musztardowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka miodowo - musztardowa

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidor ,ogórek,cebulę,rzodkiewkę pokroić w plasterki

Krok 2

Wszystkie warzywa ułożyć na płaskim talerzu

Krok 3

Musztardę,jogurt,miód wymieszać w kubku.Doprawić do smaku.

Krok 4

Warzywa polać sosem i posypać posiekaną natką.

Kasia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka Marynarza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej