sałatka miodowo - musztardowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka miodowo - musztardowa

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidor ,ogórek,cebulę,rzodkiewkę pokroić w plasterki

Krok 2

Wszystkie warzywa ułożyć na płaskim talerzu

Krok 3

Musztardę,jogurt,miód wymieszać w kubku.Doprawić do smaku.

Krok 4

Warzywa polać sosem i posypać posiekaną natką.

Kasia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka miodowo - musztardowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej