Wstążki z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wstążki z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

400 gramów

100 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odsącz. Ser rokpol pokrój na nieduże kawałki i stop w śmietanie na małym ogniu stale mieszając.

Krok 2

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z 250 ml wody.

Krok 3

Do roztopionego sera wlej Fix cały czas mieszając.

Krok 4

Przygotowanym sosem polej makaron i posyp natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej