Wstążki z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wstążki z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

400 gramów

100 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odsącz. Ser rokpol pokrój na nieduże kawałki i stop w śmietanie na małym ogniu stale mieszając.

Krok 2

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z 250 ml wody.

Krok 3

Do roztopionego sera wlej Fix cały czas mieszając.

Krok 4

Przygotowanym sosem polej makaron i posyp natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wstążki z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kofta kebab
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej