
Składniki
2 sztuki
160 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
2 szklanki
3 sztuki
30 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w dość grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 2
Przełóż do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulę i czosnek.
Krok 3
Podlej bulionem, zagotuj i przelej do mięsa.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu do czasu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie, a sos gęsty.
Krok 5
Pikantną wołowinę z chili podawaj z ziemniakami, pieczywem lub tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej