Pikantna wołowina z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna wołowina z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

160 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

2 szklanki

3 sztuki

30 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w dość grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 2

Przełóż do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulę i czosnek.

Krok 3

Podlej bulionem, zagotuj i przelej do mięsa.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu do czasu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie, a sos gęsty.

Krok 5

Pikantną wołowinę z chili podawaj z ziemniakami, pieczywem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej