Pikantna wołowina z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna wołowina z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

160 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

2 szklanki

3 sztuki

30 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w dość grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 2

Przełóż do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulę i czosnek.

Krok 3

Podlej bulionem, zagotuj i przelej do mięsa.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu do czasu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie, a sos gęsty.

Krok 5

Pikantną wołowinę z chili podawaj z ziemniakami, pieczywem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej