
Składniki
2 sztuki
160 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
2 szklanki
3 sztuki
30 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w dość grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 2
Przełóż do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulę i czosnek.
Krok 3
Podlej bulionem, zagotuj i przelej do mięsa.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu do czasu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie, a sos gęsty.
Krok 5
Pikantną wołowinę z chili podawaj z ziemniakami, pieczywem lub tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej