Pikantna wołowina z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna wołowina z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

160 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

2 szklanki

3 sztuki

30 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w dość grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 2

Przełóż do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulę i czosnek.

Krok 3

Podlej bulionem, zagotuj i przelej do mięsa.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu do czasu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie, a sos gęsty.

Krok 5

Pikantną wołowinę z chili podawaj z ziemniakami, pieczywem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej