Pikantna wołowina z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna wołowina z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

160 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

2 szklanki

3 sztuki

30 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w dość grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 2

Przełóż do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulę i czosnek.

Krok 3

Podlej bulionem, zagotuj i przelej do mięsa.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu do czasu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie, a sos gęsty.

Krok 5

Pikantną wołowinę z chili podawaj z ziemniakami, pieczywem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna wołowina z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej