
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
80 gramów
3 łyżki
200 mililitrów
10 plastrów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę kroimy w drobną kostkę grzyby również kroimy w większe kawałki całość podsmażamy na oliwie z oliwek. Doprawiamy chili.
Krok 2
Dodajemy pomidory i dusimy całość przez ok. 20 minut. Dodajemy kapary.
Krok 3
Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu. Mieszamy całość i doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz świeżym tymiankiem i serwujemy z płatami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej