Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
80 gramów
3 łyżki
200 mililitrów
10 plastrów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę kroimy w drobną kostkę grzyby również kroimy w większe kawałki całość podsmażamy na oliwie z oliwek. Doprawiamy chili.
Krok 2
Dodajemy pomidory i dusimy całość przez ok. 20 minut. Dodajemy kapary.
Krok 3
Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu. Mieszamy całość i doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz świeżym tymiankiem i serwujemy z płatami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej