Zimowe orecchiette przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zimowe orecchiette

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

80 gramów

3 łyżki

200 mililitrów

10 plastrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę kroimy w drobną kostkę grzyby również kroimy w większe kawałki całość podsmażamy na oliwie z oliwek. Doprawiamy chili.

Krok 2

Dodajemy pomidory i dusimy całość przez ok. 20 minut. Dodajemy kapary.

Krok 3

Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu. Mieszamy całość i doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz świeżym tymiankiem i serwujemy z płatami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej