Zimowe orecchiette przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zimowe orecchiette

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

80 gramów

3 łyżki

200 mililitrów

10 plastrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę kroimy w drobną kostkę grzyby również kroimy w większe kawałki całość podsmażamy na oliwie z oliwek. Doprawiamy chili.

Krok 2

Dodajemy pomidory i dusimy całość przez ok. 20 minut. Dodajemy kapary.

Krok 3

Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu. Mieszamy całość i doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz świeżym tymiankiem i serwujemy z płatami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zimowe orecchiette - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej