Pikantne nuggetsy z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne nuggetsy z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

5 łyżek

4 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso upłukaj, pokrój w większą kostkę i obtocz w ziołach prowansalskich i sosie chilli. Zalej mlekiem i odstaw na min. 30 minut. Następnie kawałki mięsa obtaczaj w panierce Knorr Nuggetsy z sosem tysiąca wysp i smaż na rumiano na oleju.

Krok 2

Zawartośc saszetki z sosem tysiąca wysp Knorr wymieszaj z jogurtem i keczupem.

Krok 3

Nuggetsy podawaj z sosem i pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej