Pikantne nuggetsy z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne nuggetsy z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

5 łyżek

4 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso upłukaj, pokrój w większą kostkę i obtocz w ziołach prowansalskich i sosie chilli. Zalej mlekiem i odstaw na min. 30 minut. Następnie kawałki mięsa obtaczaj w panierce Knorr Nuggetsy z sosem tysiąca wysp i smaż na rumiano na oleju.

Krok 2

Zawartośc saszetki z sosem tysiąca wysp Knorr wymieszaj z jogurtem i keczupem.

Krok 3

Nuggetsy podawaj z sosem i pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej