Pikantne nuggetsy z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne nuggetsy z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

5 łyżek

4 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso upłukaj, pokrój w większą kostkę i obtocz w ziołach prowansalskich i sosie chilli. Zalej mlekiem i odstaw na min. 30 minut. Następnie kawałki mięsa obtaczaj w panierce Knorr Nuggetsy z sosem tysiąca wysp i smaż na rumiano na oleju.

Krok 2

Zawartośc saszetki z sosem tysiąca wysp Knorr wymieszaj z jogurtem i keczupem.

Krok 3

Nuggetsy podawaj z sosem i pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne nuggetsy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej