Zrolowany schabik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrolowany schabik

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

5 plastrów

1 szczypta

5 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu delikatnie rozbić, posolić i doprawić pieprzem oraz suszonymi ziołami (użyłam gotowej mieszanki) na plastry schabu położyć umyte i pokrojone w plastry pieczarki oraz ser w plastrach, zawinąć w roladkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem rozpuszczonej kostki grzybowej w 1 szklance wody.

Krok 2

Wrzucić pozostałe pieczarki pokrojone w plastry i posypać roladki startym serem. Piec ok.1 godz. w piekarniku w 200 st. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej