Zrolowany schabik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrolowany schabik

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

5 plastrów

1 szczypta

5 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu delikatnie rozbić, posolić i doprawić pieprzem oraz suszonymi ziołami (użyłam gotowej mieszanki) na plastry schabu położyć umyte i pokrojone w plastry pieczarki oraz ser w plastrach, zawinąć w roladkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem rozpuszczonej kostki grzybowej w 1 szklance wody.

Krok 2

Wrzucić pozostałe pieczarki pokrojone w plastry i posypać roladki startym serem. Piec ok.1 godz. w piekarniku w 200 st. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej