
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
5 plastrów
1 szczypta
5 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry schabu delikatnie rozbić, posolić i doprawić pieprzem oraz suszonymi ziołami (użyłam gotowej mieszanki) na plastry schabu położyć umyte i pokrojone w plastry pieczarki oraz ser w plastrach, zawinąć w roladkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem rozpuszczonej kostki grzybowej w 1 szklance wody.
Krok 2
Wrzucić pozostałe pieczarki pokrojone w plastry i posypać roladki startym serem. Piec ok.1 godz. w piekarniku w 200 st. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej