Zrolowany schabik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrolowany schabik

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

5 plastrów

1 szczypta

5 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu delikatnie rozbić, posolić i doprawić pieprzem oraz suszonymi ziołami (użyłam gotowej mieszanki) na plastry schabu położyć umyte i pokrojone w plastry pieczarki oraz ser w plastrach, zawinąć w roladkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem rozpuszczonej kostki grzybowej w 1 szklance wody.

Krok 2

Wrzucić pozostałe pieczarki pokrojone w plastry i posypać roladki startym serem. Piec ok.1 godz. w piekarniku w 200 st. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej