Zrolowany schabik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrolowany schabik

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

5 plastrów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu delikatnie rozbić, posolić i doprawić pieprzem oraz suszonymi ziołami (użyłam gotowej mieszanki) na plastry schabu położyć umyte i pokrojone w plastry pieczarki oraz ser w plastrach, zawinąć w roladkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem rozpuszczonej kostki grzybowej w 1 szklance wody.

Krok 2

Wrzucić pozostałe pieczarki pokrojone w plastry i posypać roladki startym serem. Piec ok.1 godz. w piekarniku w 200 st. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrolowany schabik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej