
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżki
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na gorący wywar z jarzyn wrzuć drobno pokrojone ziemniaki i brokuły. Gotuj przez 15 minut. Do momentu aż składniki będą miękkie.
Krok 2
Gotowe rozbij w malakserze.
Krok 3
Przelej do garczka, zaciągnij śmietaną, dopraw i zagotuj.
Krok 4
Ściągnij z ognia sypiemy starty ser i podaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej