Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
5 łyżek
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski ponacinaj z obu stron. Obsmaż na patelni, a następnie zdejmij z ognia i posmaruj każdą delikatnie musztardą.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i przesmaż na patelni po kiełbaskach. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze śmietaną i margaryną.
Krok 4
W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbaski, a następnie nałóż na nie cebulę. Całość pokryj ziemniaczanym puree.
Krok 5
Wierzch posyp startym serem oraz kawałkami margaryny. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 175 °C przez 20-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej