Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
194 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

5 łyżek

8 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski ponacinaj z obu stron. Obsmaż na patelni, a następnie zdejmij z ognia i posmaruj każdą delikatnie musztardą.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przesmaż na patelni po kiełbaskach. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze śmietaną i margaryną.

Krok 4

W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbaski, a następnie nałóż na nie cebulę. Całość pokryj ziemniaczanym puree.

Krok 5

Wierzch posyp startym serem oraz kawałkami margaryny. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 175 °C przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej