Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
5 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naturalną przyprawę wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek i natrzyj nią umyte i osuszone dzwonka łososia. Odstaw na ok. 30 minut do lodówki.

Krok 2
Brokuły podziel na małe różyczki i sparz w osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w plasterki, marchewkę, pora i suszone pomidory w paski.

Krok 3
Na rozgrzanych 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę i czosnek, dodaj marchewkę i po chwili smażenia wrzuć brokuły i pora. Smaż jeszcze chwilę. Dopraw delikatnie solą i pieprzem.

Krok 4
Na kawałkach folii aluminiowej ułóż warzywa, a na nich zamarynowane porcje ryby.

Krok 5
Na każdej rybie ułóż paski suszonych pomidorów, połowę łyżki masła i dokładnie zawiń folię. Piecz na rozgrzanym grillu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej