Łosoś z grilla na warzywach video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naturalną przyprawę wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek i natrzyj nią umyte i osuszone dzwonka łososia. Odstaw na ok. 30 minut do lodówki.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Brokuły podziel na małe różyczki i sparz w osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w plasterki, marchewkę, pora i suszone pomidory w paski.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanych 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę i czosnek, dodaj marchewkę i po chwili smażenia wrzuć brokuły i pora. Smaż jeszcze chwilę. Dopraw delikatnie solą i pieprzem.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na kawałkach folii aluminiowej ułóż warzywa, a na nich zamarynowane porcje ryby.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdej rybie ułóż paski suszonych pomidorów, połowę łyżki masła i dokładnie zawiń folię. Piecz na rozgrzanym grillu.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej