Dodaj do ksiązki kucharskiej Papryki nadziewane

Papryki nadziewane

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Papryki nadziewane - składniki:

  • oliwa z oliwek - 60 mililitrów
  • oliwa z oliwek do wysmarowania formy
  • natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki
  • ugotowany makaron Cresto di gallo (Kolanko) - 1 opakowanie

Papryki nadziewane - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.
  2. Tartą bułkę zalej bulionem.
  3. Dodaj oliwki, parmezan, natkę i makaron. Z papryk odetnij końce z szypułkami tak, aby pozostały jako wieczka, ze środka usuń nasiona.
  4. Każdą paprykę napełnij nadzieniem, przykryj wieczkiem.
  5. Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, skrop oliwą. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PAPRYKI NADZIEWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Papryki nadziewane
    1.Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.
  • 2
    Papryki nadziewane
    2.Tartą bułkę zalej bulionem.
  • 3
    Papryki nadziewane
    3.Dodaj oliwki, parmezan, natkę i makaron. Z papryk odetnij końce z szypułkami tak, aby pozostały jako wieczka, ze środka usuń nasiona.
  • 4
    Papryki nadziewane
    4.Każdą paprykę napełnij nadzieniem, przykryj wieczkiem.
  • 5
    Papryki nadziewane
    5.Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, skrop oliwą. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: